Magazin

POČELO SNIMANJE TV SERIJE

Crna svadba

22. 07. 2020. 13:53 | FoNet | Fairflaj

Beograd - Ove nedelje počelo je snimanje prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elemtnima misterije i horora "Crna svadba". Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa na čelu sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem, snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

 

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimaca i Tonija Mihajlovskog.

Specifičan naziv „Crna svadba“ došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz tog dela Srbije, upravo će taj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora. (kraj) dj/fairflay

 

Share: