Počeo Sajam pčelarstva

21:11 30. 09. 2020. FoNet

Beograd - Tradicionalni 46. Međunarodni sajam pčelarstva, koji se pod pokroviteljstvom Grada Beograda održava do 4. oktobra u parku Tašmajdan, danas je otvorio pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Uz med, biće izloženi i drugi pčelinji proizvodi, konditorski proizvodi, prirodna kozmetika na bazi meda i lekovitog bilja, sveće od pčelinjeg voska, kao i oprema za pčelare.Učešće su najavili najpoznatiji pčelari Srbije.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je naglasio da je broj izlagača na nivou prethodnih godina i ukazao da je ovo sajam zdravlja.

On je zahvalio Društvu pčelara „Beograd” na doniranju 150 kilograma meda predškolskoj ustanovi "Palilula".

"Med je posebno važan najmlađima u njihovom odrastanju. Upravo je sticanje kulture svakodnevnog uzimanja meda i pčelinjih proizvoda izuzetno važno od najranijih dana", dodao je Mladenović i najavio istu donaciju kovid-bolnicama u Beogradu.

Sadržaj manifestacije je ove godine revidiran zbog epidemiološke situacije, tako da izostaju prateći događaji da se veći broj ljudi ne bi okupljao na jednom mestu. Otkazana su, između ostalog, veoma posećena predavanja za pčelare i građane koja organizuje Društvo pčelara Beograd.

Posetioci dobijaju zaštitne maske za lice besplatno. (kraj) dpv

Share: