Idila snežnog Londona

22:54 26. 01. 2021. FoNet

BEOGRAD - Sneg u Londonu je veoma retka pojava, ali je stanovnicima ove metropole doneo razonodu u sumornom dobu pandemije korona virusa i veoma restriktivnih mera britanske vlade, protiv kojih se povremeno održavaju građanski protesti.

Osim najmlađih, u bezmalo planinskim uslovima u pojedinim delovima grada uživaju i studenti koji prave Sneška Belića ili se "skijaju" po ulicama gde se, uz snežni pokrivač, počinje da formira i led.

Da iznenađenje prija vidi se i po društvenim mrežama na kojima žitelji Londona ushićeno postavljaju fotografije i selfije, uz komentare o "zimskoj zemlji čuda" za sve koji su hrabri da se upuste u avanturu po hladnoći.

Stanovnicima Londona njihov grad izgleda lepše nego obično, pa će oni koji žive južno od Temze konstatovati da su kod njih prizori "kao sa božićnih čestitiki".

Meteorološka služba izdala je upozorenje za jugoistok zemlje i London da će se stanovnici morati da nose sa veoma niskim temperaturama, hladnoćom i snegom do nedelje, 31. januara.

Služba je podučila građane da popune sve praznine oko štokova i vrata, kao i da obrate pažnju na izolaciju cevi i slavina, a da se obrate zdravstvenim vlastima ukoliko misle da bi oni, ili neko do koga im je stalo, "mogli da budu kvalifikovani za besplatnu vakcinu protiv gripa". (kraj) dep

Share: