ABBA se vraća sa avatarima

23:58 02. 09. 2021. FoNet

LONDON - Švedski pop kvartet ABBA, jedna od najuspešnijih grupa svih vremena, posle pauze od četiri decenije izdaće novi album 5. novembra, a sa muzičarima će njihovi digitalni avatari učestvovati na koncertu 27. maja 2022. u Londonu, u namenski izgrađenoj areni.

Poslednji album "The Visitors" objavili su 1981, a ove godine su se Bjorn Ulvaes, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad.okupili oko projekta "Vojaž", sa potpuno novim pesmama, koje uključuju, kako su rekli, Božićnu pesmu. Za sada su objavljene dve numere, "Još verujem u tebe" i "Ne zatvaraj me". 

Za spektakularan povratak članovi grupe pripremili su avatare, digitalne verzije koje su napravljene višemesečnog snimanja censkog pokreta i muziciranja sa četiri člana benda i 850 članova tima kompanije Džordža Lukasa "Industrial Light&Magic".  "ABBA Voiage" će 27. maja otvoriti modernu Arenu ABBA, kapaciteta 3.000 ljudi, koja se nalazi u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. 

U saopštenju za javnost grupa je poručila da je prošlo mnogo vremena od kad su zajedno stvarali muziku.

"Kažu da je nepromišljeno čekati više od 40 godina između albuma, pa smo snimili nastavak "The Visitors". Istina, glavna inspiracija za snimanje ponovo dolazi od našeg učešća u stvaranju najčudnijeg i najspektakularnijeg koncerta o kojem biste ikada mogli sanjati. Sledećeg proleća moći ćemo da sedimo u publici i gledamo kako naše digitalne ličnosti izvode naše pesme na pozornici u posebno izgrađenoj areni u Londonu. Čudno i divno!"  

ABBA je jedna od planetarno napopularnijih pop grupa, koja je prodala stotine miliona albuma širom sveta od osnivanja u Švedskoj 1972. godine. (kraj) dep

Share: