Ovacije dizajnerima

13:36 28. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Treće večeri 18. “Serbia Fashion Week”-a na programu su bile revije vodećih domaćih modnih dizajnera uz nekoliko uvaženih gostiju iz inostranstva.

Na terasi Tržnog centra “Promenada”, veče je otvorila dizajnerka Suzana Perić predstavljajući kolekciju “Karma”, čiji deo je nedavno prikazala na sicilijanskoj nedelji mode.

Suzani Perić bila je to 99. revija i zbog toga kolekcija nosi naziv  “Karma by Suzana” koju čine elegantne duge haljine, za koje je dizajnerka inspiraciju pronašla u čuvenoj Koko Šanel. Reviju je zatvorila poznata glumica Miona Marković.

“Prvi put sam prošetala pistom, a gluma mi je pomogla na taj način jer sam zamislila da sam u nekoj ulozi i samo tako sam mogla izneti kreaciju kako treba”, rekla je Marković

Kreatorka Sandra Milis, za kolekciju “Fiorentina” koju je predstavila kaže  da je remek-delo njenih snova i da je u nju utkala svu svoju strast, ljubav i radost.

“Inspiraciju za ovu kolekciju našla sam u najlepšim mestima Italije, umjetnicima Firence i florentinskoj renesansi. Materijali koji su korišteni za kreacije su najboljeg kvaliteta, sve je ručni rad, jer večeras nisam predstavila samo modne kreacije, već sam izložila celo svoje srce”, rekla je Milis.

Olja Srejić je svojom kolekcijom predstavila glamuroznu i  autentičnu ženu koja je u prethodnom periodu zbog pandemije, potisnuta.

Dizajnerka Aleksandra Čupković je sa svojom kolekcijom “L’ amour” zatvorila prvi blok revija.

Drugi blok revija otvorio je gost iz SAD Erik Roset predstavljajući kolekciju koja je drugačija od svega ostalog što je moglo da se vidi na “Serbia Fashion Week”-u.

Usledila je revija Mirjan Wolf koja je prikazala kolekciju inspirisanu Jermenijom čiji je simbol kajsija.

U trećem bloku revija publika je mogla da vidi kolekcije dizajnera Ivane Nikolić Stanković i Bate Spasojevića.

Na samom kraju treće večeri publici se sa svojom novom kolekcijom za sezonu proleće/leto 2022. predstavio jedan od naših najpoznatijih  modnih kreatora, Bata Spasojević. Njegova kolekcija je bila mešavina panka, roka i glamura, po čemu je prepoznatljiv.

Ovacije koje su pratile sve revije ukazuju na to da je publika željna modnih događaja, što organizatorima “Serbia Fashion Week”-a predstavlja satisfakciju jer su istrajali u nameri da se posle dvogodišnje pauze upravo u Srbiji održi prva nedelja mode uživo. (kraj) dep

Share: