Bekeru 2,5 godine zatvora

19:47 29. 04. 2022. FoNet | Desk

LONDON - Legendarni nemački teniser Boris Beker (54) osuđen je danas u Londonu zbog krivičnih dela u bankrotu na zatvorsku kraznu u trajanju od dve ipo godine, s tim da drugu polovinu kazne može provesti na uslovnoj slobodi ukoliko se bude dobro vladao.

Stečajni sud u Londonu je još 2017. oglasio Bekera nesolventnim zbog neizmirenih dugova od skoro 60 miliona evra, što ga je obavezalo da prijavi svu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Beker toj obavezi nije odgovorio, izveštavaju medji, već je prikrio hartije od vrednosti, šestocifrene transfere nova na dve bivše supruge, kuću pod hipotekom u kojoj živi njegova majka i kredit u iznosu od 825.000 evra. Oslobođen je od ostalih navoda optužnice jer nisu dokazani.

Tužiteljka Rebeka Čakli na današnjem ročištu nije se izjasnila o kazni, ali je stavila do znanja da uslovnu kaznu zatvora ne smatra dovoljnom, javljaju agencije.

Sudija Debora Tejlor navela je kao otežavajuću okolnost da je Beker 2002. godine u Minhenu osuđen na dvogodišnju uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu od 500.000 evra zbog utaje poreza u iznosu od 1,7 miliona evra, čime je izbegao odlazak u zatvor.

Advokatski tim Bekera može da ospori presudu, jer njihov klijent smatra da je nevin, kao i da ospori vrstu kazne, ali je za taj pravni potez potrebno odobrenje, koje podrazumeva određeno vreme. 

Nakon izricanja presude, navodi Bild, Bekeru je pozlilo i srušio se na pod sudnice, ali se ubrzo dovoljno povratio i na nogama dočekao završetak ročišta.

On će odmah biti prebačen u zatvor.  

Beker je nemačka tenska ikona, šestotruku osvajač grend slema i otac petoro dece. Bio je i trener Novaka Đokovića. (kraj) dep/dpv

 

Share: