Za pet godina uloženo 50 miliona

11:31 15. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Froneri Adriatic, u proteklih pet godina, uložila je 50 miliona evra u pogone za proizvodnju sladoleda u fabrci u Staroj Pazovi, saoštila je danas ta kompanija.

Zahvaljujući stalnim ulaganjima, nekada mali lokalni pogon pretvoren je u modernu fabriku iz koje se sladoled izvozi na tri kontinenta, navodi se u saopštenju.

Više od 200 proizvoda dolazi sa 13 novih i unapređenih proizvodnih linija, među kojima su čuveni svetski konditorski brendovi u obliku sladoleda – Milka, Oreo, Nesquik, Cadbury, Daim.

„Drago nam je što možemo da podržimo srpsku ekonomiju investicijama i činjenicom da većinu sirovina koje koristimo u proizvodnji kupujemo od poljoprivrednika, lokalnih kompanija i proizvođača. Zadovoljstvo nam je da doprinosimo razvoju Stare Pazove,“ kaže Generalni direktor Froneri Adriatic-a Kristijan Doksan.

Froneri će nastaviti značajno da doprinosi razvoju i Stare Pazove i srpske ekonomije kroz redovna ulaganja najviše u oblasti tehnologija za zaštitu životne sredine i reciklažu, što je u skladu s korporativnom strategijom održivosti. (kraj) dep

Share: