Potvrđen svetski kvalitet srpske soje

16:21 26. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija ADM, među vodećim svetskim kompanijama u prehrambenom sektoru i agrobiznisu, pokazala je interesovanje za Sojaprotein, jednu od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.

Kupoprodajni ugovor potpisan je sa matičnom Viktorija grupom, pod čijim okriljem posluje Sojaprotein, a završetak transakcije očekuje se po dobijanju odobrenja regulatornih tela.

Veliko interesovanje stranih investitora u proteklom periodu, koje treba da rezultira dolaskom svetskog giganta ADM u Bečej, usledilo je nakon novih investicija u proizvodnju Sojaproteina, odličnih poslovnih rezultata i plasmana na inostranim tržištima u poslednje dve godine.

„ADM nudi najkvalitetnija rešenja za prehrambenu industriju u skladu sa zahtevima savremenih potrošača i brigom o njihovoj ishrani i zdravlju. Mi smo pioniri u segmentu proteina biljnog porekla, i to je jedna od ključnih oblasti u kojima se kontinuirano i intenzivno razvijamo, i u kojima smo prvi izbor našim klijentima širom sveta“, izjavila je predsednica ADM za Global Foods Leticia Goncalves.

Od osnivanja 1977. godine, Sojaprotein prerađuje isključivo genetski nemodifikovanu soju, uzgajanu lokalno uz strogu kontrolu porekla i kvaliteta. Veliki broj proteinskih i uljarskih proizvoda kompanije ima široku primenu u mesnoj, konditorskoj, pekarskoj i industriji testenina, proizvodnji biljnih ulja i masti, ishrani životinja, dijetetici i farmaceutici, kao i u vegetarijanskoj i veganskoj ishrani.

Share: