Donacija za UNICEF

11:17 02. 08. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Kompanija Delez Srbija donirala je Unicefu 200.000 evra za modernizaciju i opremanje neonatalnih jedinica u Srbiji, saopšteno je danas iz Kancelarije Unicefa u Beogradu.

Saradnja trgovinskog lanca Delez Srbija i Unicefa započeta je prošle godine kada je pokrenuta kampanja "Račun zaokruži, život produži" u okviru koje kupci zaokruživanjem računa u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama svakodnevno pružaju podršku prikupljanju sredstva za opremanje i modernizaciju neonatalne službe u Srbiji.

Zahvaljujući saradnji sa vodećim nacionalnim stručnjacima iz oblasti neonatologije, Unicef je od 2017. godine do danas definisao niz mera kojima su podržane jedinice za intenzivnu neonatalnu negu u osam zdravstvenih ustanova u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.

Tokom pet godina, Unicef je uložio 53.210.532 dinara u modernizaciju rada neonatalne službe u Srbiji i nastavlja svoj rad u saradnji sa Ministarstvom zdravlja koje je podržalo i kampanju "Tako mali da bi u srce stali". (kraj) vbr/dj

Share: