Idejno rešenje Darka Karaća

12:37 25. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Na konkursu za dizajn službene šoljice za kafu Sarajevo FIlm festivala, u projektu Velika Scena, među čak 1.248 prijavljenih radova pobedilo je idejno rešenje Darka Karaća iz Banjaluke.

Stručni žiri Velike Scene odabrao je osam najboljih prijava za dizajn službene Grand kafa šoljice za kafu Sarajevo Film festivala, glasovima publike i posetioca odabran je i pobednički rad, dizajn za šoljicu za kafu „Scena iz filma“, autora Darka Karaća iz Banja Luke, koji je osvojio i novčanu nagradu od 500 evra.

„Prvenstveno sam bio inspirisan povezanošću kao konceptom koju smatram jednom od osnovnih karakteristika SFF-a te filma uopšte -  romantična scena iz filma, koja pokazuje bliskost dvoje ljudi, dok sede i opuštaju se uz kafu, povezuje sve elemente te povezanosti", izjavio je Karać.

Drugo mesto i novčanu nagradu od 400 evra osvojio je Almir Zoletić s radom „Kadar uspomena“, a treće mesto i nagradu od 250 eura Aleksandar Topić s radom „Parola II“.

Među osam finalista, osim pobednika Darka Karaća, našli su se Samira Halilović, Nudžeina Kapetanović, Alem Bajrović i Almir Zoletić iz Bosne i Hercegovine, te Isidora Kukić, Maja Mihajlov i Aleksandar Topić iz Srbije. 

 

''Podršku Grand kafe filmskoj umetnosti ove godine ponosno proširujemo na podršku svim mladim talentovanim umetnicima kroz Veliku Scenu Atlantic grupe i drago nam je da je dizajn festivalske šoljice bio inspirativna tema za ovoliki broj mladih umetnika iz regiona'', rekao je Golub i dodao: ''Žiri je imao težak zadatak da odabere osam umetnički najkreativnijih radova koji su odgovorili na temu kafe i filma, izuzetno smo srećni što smo priliku za odluku o finalnom pobedniku dali našim korisnicima i posetiocima festivala", rekao je direktor marketinga Grand kafe Zoran Golub.

Ovaj zanimljiv i inspirativan konkurs u kojem su svoje ideje pokazali mladi dizajneri prvi je projekt Velike Scene, regionalne web platforme Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mesta za sve - muzičare, pisce, glumce, reditelje, likovne stvaraoce i druge kreativce i umetnike. (kraj) dep

Share: