Erikson otvara DSSD centar

13:48 25. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Erikson (Ericsson) najavila je danas otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga (Digital Services Service Delivery – DSSD) u Beogradu, što će, kako je ocenjeno u saopštenju posle diskusije "5G za razvoj i inovacije u Srbiji), doprineti razvoju 5G tehnologije u našoj zemlji.

Savremeni centar će se fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na tehnologiji oblaka, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Ericsson sa srpskim mobilnim operaterima.

DSSD centar kompanije Ericsson u Srbiji već je angažovao više od dvadeset lokalnih profesionalaca i nastavlja potragu za kadrovima među studentima različitih disciplina. Otvaranje centra u Srbiji oslanja se na strateška partnerstva koja je Ericsson uspostavio tokom više od decenije sa vodećim fakultetima širom zemlje.

Sa prelaskom na 5G, od mobilnih mreža se očekuje da podrže mnogo širi spektar usluga i veću količinu podataka nego do sada, uz veći stepen inteligencije, virtuelizacije i automatizacije.

DSSD centar kompanije Ericsson funkcionisaće u središtu ove mrežne evolucije ka 5G tehnologiji, koja će omogućiti inteligentna rešenja za ljude, kompanije i društvo na lokalnom i globalnom nivou i obezbetiti telekomunikacionim operaterima nove izvore prihoda, kao i nove oblike saradnje sa preduzećima i izvanredna iskustva za krajnje korisnike. 

Kompanija Erikson obeležila je 25 godina poslovanja u Srbiji tokom diskusije na temu „5G za razvoj i inovacije u Srbiji“, koju je organizovao ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Jan Lundin. (kraj) dep

Share: