Spasimo hranu

12:29 08. 09. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Carnex, članica MK Group, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u inicijativi "Spasimo hranu“ i predstojećeg Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti posvećen prikupljanju hrane za najugroženije, saopšteno je danas.

Kampanju organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

Karneks je donirao pakete svojih proizvoda Centru za migracije "Info park"-

Komercijalni direktor Kanreksa Milan Radoš istakao je da je ta kompanija u protekle tri godine samo u saradnji sa Bankom hrane donirali oko 70 tona svojih proizvoda, čime je obezbedila makar jedan obrok za oko 420.000 ljudi.

Službenica Info parka Irena Abdelalam Abdelmaksoud zahvalila je Karneksu što je izašao u susret njihovoj želji da svojim korisnicima obezbede hranu prilagođenu njihovim navikama, imajući u vidu da je ta organizacija posebno posvećena zaštiti najugroženijih izbegličkih grupa, a to su žene i deca.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić najavio je da će se u okviru kampanje za mesec darivanja hrane prikupljeni prehrambeni proizvodi distribuirati preko brojnih organizacija koje se bave rešavanjem problema siromaštva i gladi u Srbiji, i pozvao ostale kompanije, kao i građane da se aktivno uključe. (kraj) vbr

Share: