Bolji život kod kuće

08:28 10. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija IKEA organizujw celodnevni virtuelni festival, koji će biti održan u četvrtak, 16. septembra, u više od 50 zemalja u kojima IKEA posluje.

IKEA festival, koji promoviše bolji život kod kuće, trajaće 24 sata onlajn, a deo aktivnosti biće organizovan i u robnoj kući IKEA Beograd.

Zainteresovani će moći da zavire u domove svetski poznatih umetnika, dizajnera i kuvara koji će svoje domove, na jedan dan, pretvoriti u virtuelne pozornice. 

Od 8 časova, u svakom narednom satu na rasporedu je nova aktivnost i već od 9 biće moguće pratiti otvaranje IKEA robne kuće u Beču koja slavi održivost, u njoj nema parking mesta za automobile već samo za bicikle, dok je na svim spratovima zgrade posađeno drveće.

Tačno u podne vrata svog pariskog studija otvoriće Virgil Abloh, jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice sa kojim je IKEA ranije sarađivala na kolekciji MARKERAD.  

„Život kod kuće je tokom prethodne godine dobio potpuno novo značenje za svakoga od nas, a virtuelno povezivanje omogućava nam da zavirimo u mnoge domove širom sveta – da istražimo kako ljudi žive, slaveći individualnost i kreativnost. Naš prvi virtuelni IKEA festival, najveći je festival posvećen životu kod kuće, a posetioci će moći da dožive i jedinstveno iskustvo u robnoj kući IKEA Beograd, koja, uz poštovanje svih epidemioloških mera, takođe nudi deo festivalskog programa“, istakao je direktor robne kuće IKEA Beograd Strahinja Urošević.  

Robna kuća IKEA Beograd je za taj dan pripremila aktivnosti poput porodičnog bioskopa, ali i desetak radionica na kojima posetioci mogu da saznaju kako da ožive stari nameštaj, smanje otpad u kuhinji ili ga korisno upotrebe. (kraj) dep

Share: