Veče umetnosti i humanosti

12:21 29. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Fondacija Sergej Polunin u Srbiji, uz pomoc agencije Fabrika je po drugi put organizovala Humanitarno gala vece sa ciljem prikupljanja sredstava za školovanje stipendista ove Fodacije za 2021. godinu.

U Narodnom pozorištu održano gala veče, veče umetnosti i humanosti.
 
Organizatori su uspeli da kao i prošle godine obezbede sva potrebna sredstva, cime ce omoguciti njihovo dalje skolovanje. 
 
U baletskom programu učetsvovali su solisti Narodnog pozorišta Tatjana Tatić i Igor Pastor, umetnički direktor i prvak Nacionalne opere i baleta u Ljubljani, Petar Dorcevski i solisti baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Dejan Kolarov i Sanja Ninković.
 
I na kraju, spektakularan nastup Sergej Polunina, "Bolero", koji je sve prisutne ostavio bez daha i pokazao zašto ga smatraju najvećim baletskim umetnikom današnjice i jednim od najvećih u istoriji baleta.
 
Njegov nastup, a potom i pojavljivanje svih ostalih baletskih umetnika, učesnika gala večeri su ispraceni desetominutnim aplauzom i stojecim ovacijama, koje bi ko zna koliko trajale da se nisu upalila svetla u Narodnom pozoristu.
 
Sav prihod otisao je u Fondaciju Sergei Polunin.
 
Glavni sponzori gala večeri su bili Erste banka Srbija i rakija Gorda, a bili su prisutni i brojni donatori Fondacije, medju kojima su kompanija CWP i mnoge druge. (kraj) dep
Share: