Jovanović: Znanjem na optužbe

16:59 05. 10. 2021. Promo

BEOGRAD - Svršeni studenti Megatrend univerziteta svojim znanjem ruše stereotipe o privatnom školstvu, ocenio je rektor prof. dr Mića Jovanović, povodom 32. akademske godine na ovoj visokoškolskoj ustanovi, koja je počela intoniranjem državne himne "Bože pravde“, ističe se u današnjem saopštenju.

Prema rečima Jovanovića, sa 12 fakulteta ovog univerziteta do sada izašlo više od 30 hiljada svršenih diplomaca.

Kako se navodi u saopštenju, on je naglasio da "mnogi od njih zauzimaju prestižne pozicije u privrednim, finansijskim, kulturnim, medijskim, pravosudnim, bezbednosnim i drugim oblastima, potom u civilnom vazduhoplovstvu i organima vlasti, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona, i širom planete".

"Nije malo ni onih koji uspešno razvijaju privatno preduzetništvo, ovde ili na strani", rekao je Jovanović, koji smatra da "svršeni studenti Megatrend univerziteta ruše stereotipe o privatnom školstvu".

Oni se, kako je ocenio, "znanjem bore protiv apriornih i paušalnih diskvalifikacija i nepravednih optužbi, potvrđujući činjenicu da se javne vrednosti stvaraju i u privatnom sektoru obrazovanja“.

"Fakulteti Megatrenda imaju odgovarajuće akreditacije i u Srbiji i pred međunarodnim agencijama, tako da se diplome ove ustanove priznaju van granica naše zemlje. Nijedna nikada nije zakonito osporena", poručio je Jovanović.

Studentima Megatrenda predaju najugledniji domaći i strani stručnjaci, uključujući i članove SANU i Evropske akademije nauka, dodao je on i podsetio da je na čelu Saveta Megatrend univerziteta akademik Ljubiša Rakić.

Osim u Beogradu, Megatrend univerzitet ima fakultete u Zaječaru, Vršcu, Valjevu, Požarevcu i Bačkoj Topoli, stoji na kraju saopštenja. (kraj) def

Share: