Svet kakav želiš

13:01 11. 10. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija A1 Srbija izdvojila je devet miliona dinara za realizaciju projekata namenjenim najmlađima, u okviru drugog ciklusa programa "Svet kakav želiš“.

Sa po tri miliona dinara nagrađena su tri projekta iz sfere javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije, koje je prethodno selektovao žiri sastavljen od eksperata iz pomenutih oblasti, navodi se u saopštenju.

Na polju obrazovanja nagrađena je incijativa "Zaigrani" Centra za razvoj participativnog obrazovanja, čiji je cilj opremanje vrtića u Srbiji inovativnim ekološkim igračkama, koje kod dece podstiču kreativnost i razvoj sposobnosti za učenje.

U oblasti javnog zdravlja prepoznata je "Aplikacija za ranu intervenciju" koju je pokrenuo Logo – centar, a koja će pomoći roditeljima da adekvatno prate razvoj svoje dece.

U segmentu javnog zdravlja istakla se inicijativa "Zasadimo život zajedno" organizacije Bašta može svašta – program dodatne nastave za osnovce, koji uzgojem zdravih namirnica pomažu deci oboleloj od raka, navodi se u saopštenju. (kraj) ivt/dj

Share: