Takmičenje dece

15:14 15. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Telenor, u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, tradicionalno nastavlja sa projektom „Brzinom do zvezda”, kroz organizaciju trka za decu  trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola., saopštila je ta kompanija.

Ove jeseni počinje osmi ciklus sa ciljem da u projektu učestvuje više dece i da se kroz igru i zabavu okrenu zdravijem životu i sportu. 

Deca iz 62 grada i opštine takmičiće se da osvoje nagradu najbrže devojčice, odnosno najbržeg dečaka u ovogodišnjem, osmom ciklusu.

„Svake godine raste broj dece i gradova koji žele da učestvuju u projektu „Telenor  Brzinom do zvezda“, što govori o značaju promocije sporta u školama i među decom. Ove jeseni imamo rekordan broj prijavljenih gradova,  čak 62, a osmi ciklus već je počeo u nekoliko beogradskih opština. Sport pomaže deci da osnaže svoje psihičko i fizičko stanje, da upoznaju nove drugare, ali i nauče šta je to fer plej, da porade na svom samopouzdanju, sve kroz igru i smeh. Ovde nije cilj postići najbolji rezultat, već kroz druženje razviti zdrave, životne navike”, rekla je direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru Marija Vujanić.

U pripremnoj fazi organizuju se testiranja po školama, zatim se sprovode kvalifikaciona opštinska i gradska takmičenja na otvorenom prostoru u trčanju na 30-40 metara, gde će najboljih osam dečaka i osam devojčica izboriti plasman u narednu rundu, a to je veliko Telenor super finale.

Tokom takmičenja biće primenjene sve epidemiološke mere koje su donete od strane Vlade Republike Srbije i usaglašene sa lokalnim kriznim štabovima.

Beogradsko finale Brzinom do zvezda održaće se sredinom marta 2022. godine u Štark Areni, dok će veliko „Telenor super-finale Brzinom do zvezda“, biti održano  u Beogradu u junu 2022 godine. (kraj) dep

Share: