Uspeh kompanije EY

12:47 21. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija EY zvanično je dostigla ugljeničnu neutralnost na globalnom nivou, saopšteno je danas.  

 

Taj cilj, kompanija EY dostigla je značajnim smanjenjem emisije u skladu sa naučno zasnovanim ciljem, kompenzovanjem i uklanjanjem veće količine ugljenika od one koja se emituje.

"Ovo je važan trenutak za kompaniju EY i na njega svi možemo biti veoma ponosni. Naša ambicija odličan je primer kako kontinuirano stvaramo bolje poslovno okruženje, delujući u cilju zaštite i očuvanja naše planete. Naša kompanija jedna je od samo nekolicine drugih organizacija koje su se obavezale na ovaj cilj – a nadamo se da će nam se u budućnosti pridružiti još organizacija", istakao je generalni direktor kompanije EY na globalnom nivou Carmine Di Sibio.

Kao što se ističe u najnovijem izveštaju Međuvladinog panela o klimatskim promenama (IPCC), globalno zagrevanje od 1,5 ° C i 2 ° C će biti premašeno tokom 21. veka, osim ukoliko ne dođe do dubokog smanjenja ugljen -dioksida (CO2) i sličnih štetnih emisija u naredne dve decenije.

EY će se i dalje fokusirati na smanjenje apsolutnih emisija u skladu sa svojim naučno zasnovanim ciljem, i na putu je da dostigne nultu emisije 2025. godine. EY nastavlja da promoviše dekarbonizaciju i početak zelene budućnosti, navodi se u saopštenju.

Kompanija EY ostvarila je svoju ambiciju, postavljenu početkom ove godine, i nastavlja da aktivno smanjuje apsolutne emisije u skladu sa svojom inicijativom. 

EY nastavlja da koristi svoje iskustvo, usluge, rešenja i ljude za saradnju sa drugima kao oruđe ka prelasku u budućnost sa niskim udelom ugljenika. (kraj) dep

Share: