Investicija od 13 miliona evra

17:11 29. 10. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

RUMENKA - Jedna od najstarijih zadruga na svetu iz Rajfazen wer Austrija, u Srbiji prisutna pod imenom RWA Srbija, otvorila je danas kompleks objekata za skladištenje žitarica u Rumenci, a ukupna vrednost investicije premašiće 13 miliona evra.

Direktor RWA Srbija Dušan Mezulić rekao je da je završena tek prva faza investicija, a da se očekuje da će ceo logistički centar biti gotov do 2026. godine.

U prvoj fazi završene su silos ćelije površine 14.000 metara kubnih i podna skladišta kapaciteta 11.000 kubika, a u narednom periodu nas očekuje izgradnja centra za doradu i pakovanje semena strnih žita i soje, 16 dodatnih silos ćelija, dva podna skladišta, sušare i vagarske kućice što će omogućiti nova radna mesta i još veću saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Mezulić.

Otvaranju kompleksa objekata za skladištenje žitarica prisustvovali su premijer pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti.

Srbija i Austrija imaju odličnu višegodišnju saradnju na svim nivoima i sa ponosom ističemo da smo među najvećim investitorima u srpsku privredu. RWA u Srbiji posluje duže od jedne decenije i drago mi je što jedna takva kompanija, iz godine u godinu, unapređuje svoje poslovanje u Srbiji, dodao je on. (kraj) ivt/dpv

U saopštenju se dodaje da RWA više od 10 godina posluje u Srbiji i ulaže u domaće poljoprivredne proizvode, a najviše u oblastima kukuruznih sorti, soje, uljane repice i pšenice.

Share: