Prijateljstvo u znaku dobre hrane

09:21 23. 11. 2021. FoNet

BEOGRAD - U Mercator hipermarketu u Beogradu obeležen je svečani početak tradicionalne manifestacije “Nedelja italijanske kuhinje u svetu”, saopštila je ta kompanija.

"Kompanija Mercator-S je uvek okrenuta potrebama svojih potrošača. Uz svakodnevni rad i ponudu orjentisani smo na podršku domaćoj privredi i domaćim proizvođaćima i dobro poznatim regionalnim u svetskim brendovima koje naši potrošači vole i očekuju u našim prodavnicama. Italija je zemlja sa bogatom tradicijom proizvoda, kvalitetnim i prepoznatim brendovima a posebnosti ove zemlje najviše se ogledaju u njenoj bogatoj i specifičnoj kuhinji", rekla je Nataša Pavlović iz kompanije Mercator-S.

Ona je naglasila da su Italijani privrženi svojoj tradiciji, i da se većina jela bazira na upotrebi lokalnih namirnica.

"To je ono što smo kao kompanija prepoznali jer smo svesni koliko domaći proizvodi imaju važnu uogu u očuvanju baštine koju su i nama u Srbiji, kroz kvalitetnu i ukusnu hranu ostavili naši preci. Organizacijom Dana Italije, kroz ponudu italijanskih proizvoda iz svih regija, kako onih najpoznatijih tako i manjih proizvođača, pričamo o tome šta je Dolce Vita i pozivamo sve da dođu i sami se u to uvere”, dodala je Pavlović., 

„Tradicija i perspektive italijanske kuhinje: svest i vrednovanje održivosti hrane“ je ovogodišnji naziv manifestacije koja se već šestu godinu organizuje sa ciljem promovisanja italijanske kuhinje i kvalitetnih prehrambenih proizvoda istovremeno u svim italijanskim ambasadama, konzulatima, institutima za kulturu i kancelarijama ICE. Ove godine, kroz specijalnu akciju Dani Italije u Mercator hipermarketu, duh italijanske kuhinje mogu osetiti i kupci.

“Strast za dobrom hranom jedna je od mnogih veza koje spajaju Italiju i Srbiju, dve bliske i prijateljske zemlje. Za naše narode, zapravo, hrana nije samo dobra ishrana, već pre svega deljenje, istorija i kultura. To je umetnost provođenja vremena zajedno, za čime danas osećamo još veću potrebu posle najtežeg perioda pandemije- iz koje, međutim, još uvek ne možemo da kažemo da smo izašli”, izjavio je abmasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaši. 

Kompanija Mercator-S jedan je od partnera ovogodišnje Nedelje italijanske kuhinje u svetu zbog čega su u periodu do 24. novembra u Mercator hipermarketu tokom manifestacije Dani Italije organizovani posebni popusti, degustacije i iznenađenja za sve ljubitelje italijanskih proizvoda vrhunskog kvaliteta. (kraj) dep

Share: