Donacija 1.000 sadnica

16:02 10. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Carlsberg Srbija, u saradnji sa Zelenim Razvojnim Centrom, donirala je hiljadu sadnica belog jasena građanima Novog Sada i Bačke Palanke, pruključivši se time sada već uveliko poznatoj ekološkoj akciji „Posadi svoj hlad“, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanije je građanima Bačke Palanke i Novog Sada podelila po 500 sadnica belog jasena

"Od velikog nam je značaja da javnosti pokažemo koliko je angažman svakog od nas, kada je očuvanje životne sredine u pitanju, važan. Svima nam je jasno da svaki korak ka očuvanju planete počinje upravo podizanjem svesti pojedinaca, te će ovim putem, građani Novog Sada i Bačke Palanke dobiti mogućnost da izvrše direktan pozitivan uticaj na životnu sredinu sadnjom drveća u svom neposrednom okruženju,“, izjavila je menadžerka komunikacija kompanije Carlsberg Srbija Jovana Vještica.

Nešto ranije ove godine, kompanija je donirala i učestovala u sađenju šarenolisnog javora u Botaničkoj bašti, čime je beogradska „zelena oaza“, postala ne samo lepša, već i bogatija za izuzetnog prečišćivača vazduha.

U akciji „Posadi svoj hlad“,  do sada su najveću zainteresovanost za sadnju pokazale porodice koje žele da po prvi put zajedno posade svoje drvo na lokaciji koja im je lako dostupna i gde mogu da se brinu o njemu.

U akciji učestvuje više od 120 gradskih opština, a iz „Zelenog Razvojnog Centra“ navode da je ove godine planirana podela čak 40.000 sadnica belog jasena.

Kompanija Carlsberg Srbija poziva sve velike kompanije, ali i sugrađane, da se priključe akciji sađenja i nastave ovaj ekološki trend čiji je cij bolje i zdravije sutra za sve nas. (kraj) dep

Share: