Promene u Banci Inteza

16:28 27. 01. 2022. | Davor Lukač

BEOGRAD - Dosadašnja predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić napustila je tu funkciju, a nju će zameniti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom, saopštila je ta finansijska instorucija.

Nakon više od 20 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Đurić će nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju kao ambasador Intesa Sanpaolo Grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima.

Dodatno, u novoj ulozi će svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga, navodi se u saopštenju.

Od kako je 2001. godine preuzela rukovođenje bankom, Đurić je pružila izuzetan doprinos njenom razvoju, a tokom svoje karijere je više puta proglašena za bankara godine u Srbiji od strane uglednih finansijskih publikacija, kao i za najboljeg bankara jugoistočne Evrope. (kraj) dar/dal/dj

Share: