Sigurnost na putovanju

09:09 10. 02. 2022. FoNet

BEOGRAD - Otisnite se na put bez brige sigurni da širom sveta imate osiguranu zdravstvenu zaštitu i pomoć u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode, ističe danas u saopštenju UNIQA osiguranje i naglašava da standardna polisa putnog osiguranja omogućava zdravstvene usluge do 30.000 evra..

Kako se precizira,"putno osiguranje omogućava da predupredite potencijalne troškove od nekoliko stotina ili nekoliko hiljada evra, koliko u inostranstvu koštaju najjednostavnije zdravstvene usluge ili hospitalizacija".

Polisa sa dodatnim COVID pokrićem važi za sve zemlje sveta, uz organizaciju neophodne zdravstvene pomoći i pokriće troškova dijagnostike, pregleda ovlašćenog lekara, pokriva troškove testiranja zbog ispoljavanja simptoma infekcije korona virusom i nabavku lekova, bolničko i vanbolničko lečenje do dodatnih 5.000 evra.

U saopštenju se navodi da COVID pokriće ne uključuje preventivno testiranje na korona virus i troškove boravka u karantinskoj izolaciji.

Prošireni paketi putnog osiguranja korisnicima pružaju dodatnu zaštitu u slučaju drugih nezgoda, kao što je nestanak prtljaga, gubitak ili krađa putnih dokumenata, kašnjenje leta, potreba prevodilačkih usluga ili pravne pomoći, piše u saopštenju UNIQA osiguranja. (kraj) def

Share: