Veče roka i bunta

13:30 21. 02. 2022. FoNet

BEOGRAD - Na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom sinoć je održan „Bunt rock night“ u okviru 53. Praznika mimoze, na kojem su nastupili bendovi Lagana sreda i Bolesna štenad.

Kvalitetno i autentično izvođenje pesama izmamilo je rokersko-pankerski naboj, posebno kod najmlađih.

Publika koja voli „opasan“ zvuk i provokativne tekstove sjajno je reagovala na rok nastup kakav je umnogome izostao sa muzičke scene na primorju proteklih godina.

„Bunt“ je jedna od najdugovječnijih emisija Zabavnog programa RTS-a, u čijem su fokusu rok muzika i pružanje šanse mladim, neafirmisanim i demo bendovima iz regiona.

Bendovi sa „Bunt rok festivala“ nastupaju u Herceg Novom već tri godine, u okviru Hercegnovskog strip festivala, pa je organizacija ovog koncerta proizašla iz saradnje HSF-a i Praznika mimoze.

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi,  Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi.

Sponzori festivala su: Portonovi, Institut Igalo, Nikšićko pivo – pivara Trebjesa, Plantaže 13. jul, Vitinka, Blue line, Gradska kafana, Krušo d.o.o, CKB banka, Swisslion, Turistička organizacija Grada Beograda, Verige 65, Kantina 65 i Atera business suites. Glavni medijski sponzor je Radio-televizija Herceg Novi, a medijski sponzori: RTCG, Prva, Radio Jadran, Radio Tivat, Dan, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro i RTV Nikšić. (kraj) dep/dj

Share: