Finalisti Generatora Zero

18:05 22. 02. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Banka OTP saopštila je danas da su na konkurs Generator Zero ove godine pristigla 72 jedinstvena projekta koja doprinose smanjenju karbonskog otiska, a da će se za titulu pobedničkog projekta boriti 10 odabranih finalista.

Banka je saopštila da će najkreativniji takmičari svoja rešenja predstaviti u velikom finalu, a pobednik će dobiti nagradu od dva miliona dinara kao i podršku OTP banke u daljoj realizaciji i promociji projekta.

Za glavnu nagradu takmičiće se rešenja za prikupljanje i reciklažu opušaka, monitoring i menadžment sistem za vozila, aplikacija za bicikle, rešenje za smanjenje prehrambenog otpada, projekat za ručnu proizvodnju papira, kao i elektro-radna platforma za poljoprivrednike.

Član Izvršnog odbora u OTP banci Srbija Vuk Kosovac istakao je da je Generator Zero jedan od najznačajnjih projekata banke, čije je jedno od ključnih strateških usmerenja "zelena tranzicija", te da ga izuzetno raduje što je konkurs i ove godine privukao veliki broj domaćih inovatora. (kraj) vip/and/dpv

Share: