Vrtićima 5.000 slikovnica

09:31 21. 04. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Kompanija Mekdonalds će uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23. aprila, donirati 5.000 slikovnica “Lola i Mila” vrtićima širom Srbije.

Vrtići u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Pančevu, Velikoj Plani i Staroj Pazovi dobiće slikovnice “Lola i Mila” autora Kristine i Sergeja Ćetkovića koje su namenjene deci uzrasta od četiri do šest godina i na edukativan način će im pomoći da razumeju određene situacije u kojima se svakodnevno nalaze.

"Uveren sam da će mališane obradovati slikovnice i da će se kroz njihove sadržaje, na zabavan i edukativan način, upoznati sa svakodnevnim situacijama kroz koje prolaze njihove junakinje", izjavio je ministar prosvete Branko Ružić.

Slikovnice "Lola i Mila" su nastale po ideji Kristine Ćetković, supruge pevača Sergeja Ćetkovića, koja je beležila sve zanimljivosti njihovih ćerki Lole i Mile i to je kasnije pretočeno u TV serijal "Lola i Mila", a kasnije i u slikovnice. (kraj) dep/ab

Share: