Zastave budućnosti

23:05 26. 04. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - U okviru Evropske prestonice kulture u Novom Sadu se od 28. do 30. aprila održava manifestacija "Zastave budućnosti", gde će se u 70 programa iskazati oko 200 mladih umetnika iz 20 zemalja.

Kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modne događaje i različite aktivnosti, kao kreatori budućeg kulturnog života, mladima se daje prilika da ostave lični pečat i ožive novosadski Veliki Liman kao mesto susreta bogatog industrijskog nasleđa grada i savremene kulture i stvaralaštva

Kompanija A1 Srbija, kao jedan od glavnih sponzora, u Kreativnom distriktu održava dve radionice u cilju podsticanja stvaralaštva dece i mladih, kritičkog razmišljanja i uključivanja u društveni život kroz kulturu i umetnost.

Radionica "Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica" namenjena je deci i roditeljima, kojima će važnost digitalnih znanja  veština predočiti influenseri Aleksa Todorović i David Pavlović, predavanjem o medijskoj i digitalnoj pismenosti, pravilima onlajn ponašanja, kao i oblicima sajberbilinga.

U ekološkoj radionici "Bolji vazduh za sve" predavači su profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu Vladimir Đurđević, Dunja Jovanović sa F.fm platforme, i predstavnici Internet društva Srbije – Vanja Stanić, Željka Desiree Milošević i Neda Aleksandrov.

Na radionici će biti predstavljen i Klimerko, uređaj za merenje kvaliteta vazduha, čija je distribucija građanima širom Srbije omogućena u okviru programa Svet kakav želiš.

Broj učesnika na obe radionice je ograničen, a zainteresovani se za prisustvo mogu prijaviti putem linkova Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica  i Bolji vazduh za sve. (kraj) dep/dpv

 

 

Share: