Oprema za porodilište

15:34 15. 05. 2022. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Kompanija Perno Rikar (Pernod Ricard) je na današnjem 35. Beogradskom maratonu, šestu godinu zaredom, prikupila sredstva za inicijativu "Bitka za porodilišta" Fonda B92, a obezbeđena je oprema koju će donariti Institutu za neonatologiju, saopšteno je danas.

Zaposleni u kompaniji Perno Rikar su učešćem u trci omogućili da Institut za neonatologiju bude opremljen sa jednim mešačem za kiseonik i medicinski vazduh, kao i sa dva protokomera za kiseoničku terapiju, navedeno je u saopšenju te kompanije.

Protokomeri ili merači protoka kiseonika koriste se za primenu kiseonika u terapeutske svrhe, a određenim protokom kiseonika može se postići željena koncentracija u inkubatoru u kome borave prevremeno rođene bebe, što je neophodno za njihov dalji rast i razvoj.

"Velika nam je čast što možemo da učestvujemo u ovakvom projektu od nesumnjivog humanitarnog značaja. Tradicionalna saradnja kompanije sa Fondom B92 umnogome je pomogla bolnicama i medicinskim centrima u Srbiji. Na ovom uspešnom putu planiramo da ostanemo ujedinjeni i u narednim godinama, uz iskrenu nadu da ćemo na ovaj način uspeti da spasemo mnogo mladih života“, poručio je direktor za poslovni razvoj Perno Rikara Srbija Vladimir Pavlović.

Kompaniji Pernod Ricard Srbija u ovogodišnjoj trci pridružile su se i kolege iz ogranka u Bugarskoj, pružajući zajedničku podršku tom izuzetno važnom cilju, navedeno je u saopštenju. (kraj) vip/dpv

Share: