Nagrađen student FDU

12:20 28. 06. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija nagradila je šestu godinu za redom najbolji studentski rad na odseku Novi mediji, na otvaranju godišnje izložbe nagrađenih radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), koja je postavljena u Galeriji tog fakulteta, saopštio je danas Telekom.

U skladu sa programom dugoročne podrške koju kompanija pruža aktivnostima fakulteta i darovitim pojedincima, nagrada Telekoma Srbija za najuspeliji rad na odseku za Nove medije ove godine pripala je studentu prve godine Viktoru Cvejiću za rad pod nazivom "Svi oni".

Odluku o dobitniku novčane nagrade doneo je tročlani stručni žiri koji su činili teoretičar umetnosti Miško Šuvaković, kustos Miroslav Karić, kao i umetnik Branko Milisković.

Nagrađeni rad "Svi oni" se, prema oceni žirija, izdvojio svojom vizuelnom i konceptualnom ubedljivošću, kritičkim stavom u odnosu na aktuelnu migrantsku krizu koja poslednju deceniju obeležava globalne oblike života.

"Rad se sastoji od 65 portreta migranata koje umetnik intervjuiše, fotografiše i klasifikuje u svom sistemu istraživanja", navodi se u odluci.

Izložba radova nagrađenih studenata FLU biće otvorena do 6. jula. (kraj) vbr/dpv

Share: