Koncerti u "Jevremovcu"

17:27 30. 06. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Tokom predstojećeg vikenda, 2. i 3. jula, u Botaničkoj bašti "Jevremovac" biće održano 14 koncerata, na kojima će nastupiti najistaknutiji džez muzičari Srbije i gosti iz inostranstva, u okviru festivala Jazz in the Garden.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticket Visiona ili preko online platforme tickets.rs i na blagajni Botaničke bašte.

Oba dana kapije Botaničke bašte za posetioce će biti otvorene od 15.30 časova, a program počinje u 16.00h nastupom Ivana Radivojevića & No Room For Squares.  

U subotu 2. jula na glavnoj bini kod Staklene bašte koncerti počinju u 17.00 časova, a prvi će nastupiti Vladimir Maričić Quartet, potom bend Naked, a onda berlinski sastav Jazzanova Live.

Na Garden stejdžu od 16.30 časova nastupaju Dragan Ćalina Quartet, sekstet Dragana Milovanovića i James Brown Tribute Belgrade.

Drugog dana festivala, 3. jula, publiku očekuje interesantan spoj džeza, hip-hopa i repa, tako da će gost na koncertu benda Manivi biti Skaj Vikler. Kvartetu Maxa Kochetova priključiće se popularni reper Marčelo. Festival će zatvoriti jedna od naših najboljih džez pevačica Jelena Jovović, koja će nastupiti sa bendom Jazz Junction.

Program na Garden stejdžu otvara sastav Supersi, potom nastupaju istaknuti predstavnici alternativne džez scene Bosque Sound Community, kao i kvintet Uglješe Novakovića.

Najveće iznenađenje poslednjih decenija na domaćoj džez sceni, festival koji je prošle godine preko noći osvojio publiku i muzičare i doveo u hiljade posetilaca u Botaničku baštu na putu je da stane u red najpoznatijih muzičkih dešavanja u Beogradu i Srbiji. (kraj) dep/dpv

Share: