Utvrđeni ciljevi održivosti

18:11 30. 06. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Fortenova grupa objavila je Izveštaj o održivosti za 2021. godinu, svoj prvi dokument te vrste, kojim je utvrdila ekološke, društvene i upravljačke ciljeve održivosti, poštujući standarde i smernice Inicijative za globalno izveštavanje.

Reč je sedam ključnih tema, koje polaze od cilja ugradnje održivosti, kao relevantnog kriterijuma u ​​donošenju odluka unutar Grupe, preko smanjenja emisije gasova staklene bašte, upravljanja otpadom u lancu od proizvodnje hrane do pakovanja, poboljšanja kvaliteta života kroz kvalitet hrane, smanjenje uticaja koji Grupa i operativne kompanije imaju na zemljište i vodu, uticaj na poboljšanje životnog standarda u zajednicama u kojima posluje,  podstičući raznolikost i inkluziju. 

u Izveštaj za 2021. su uključene i odabrane inicijative koje su pokrenute početkom 2022., kako bi prikazale aktuelno stanje najrelevantnijih tema za Grupu.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško isitče da je proteklih godina unapređena društvena i korporativna odgovornost i da je nesporan pozitivan uticaj na ekonomski razvoj u zajednicama u kojima Grupa posluje.

"Ovaj Izveštaj pokazuje da ne samo da blagovremeno prihvatamo odgovornosti koje proizlaze iz Zelenog plana EU, već i da smo tokom 2021. postavili organizacione temelje, kao i temelje koji se odnose na aktivnosti potrebne kako bi se održivost integrisala u naš interni sistem upravljanja i postala deo dugoročne strategije Grupe. Ovim smo na još viši nivo podigli odgovornost ne samo prema sebi, nego i prema svojim potrošačima, partnerima, dobavljačima, životnoj sredini i društvu u celini", ocenio je Peruško. (kraj) dep/dpv

 

Share: