Glovo novi član grupacije

13:08 05. 07. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Delivery Hero SE („Delivery Hero”, „Kompanija” ili „Grupacija”), vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji u vezi sa za GlovoApp23, S.A. („Glovo”)., saopšteno je dnas.

Kompanija će biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na „nerazvodnjenoj” osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

"Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije", izjavio je generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero iklas Östberg.

Poslovanje platforme Glovo na teritoriji EEMEA upotpuniće globalno prisustvo kompanije Delivery Hero, što znači da će biti pokrivene 74 zemlje sa čak 2,2 milijarde korisnika na četiri kontinenta.

Strateško partnerstvo proisteklo iz date transakcije omogućiće ovim kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će i dalje poslovati pod postojećim brendom i sa postojećom platformom kojom trenutno upravlja rukovodeći tim na čijem su čelu osnivači Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji će ostati u Glovu. (kraj) dep/dj

Share: