Nova naimenovanja

13:28 13. 07. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Odlukom Nadzornog odbora, a uz saglasnost Narodne banke Srbije, Nikola Đukić je imenovan za novog predsednika Izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja Srbija, a za predsednika Izvršnog odbora UNIQA životnog osiguranja imenovan je Tihomir Milošević,

Zbog svog bogatog iskustva, velike posvećenosti i odlučnosti, Nikola Đukić predstavlja odličan izbor za poziciju predsednika Izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja Srbija. Ima izuzetno poslovno znanje i prave liderske veštine da nastavi uspeh kompanije”, izjavila je Saša Krbavac.

Tihomir Milošević je karijeru nastavio u UNIQA osiguranju, a zatim u Societe Generale osiguranju gde je radio do 2017. godine.

Sertifikovani aktuar sa dugogodišnjim iskustvom u osiguranju, ponovo se pridružio UNIQA osiguranju na poziciji direktora Sektora za životno osiguranje i osiguranje lica, a prethodne dve godine obavljao je funkciju direktora Sektora za poslovne usluge za osiguranje lica.

UNIQA Srbija, kao deo UNIQA Grupe prisutne u 18 zemalja i petog osiguranja na tržištu centralne i istočne Evrope, nastavlja sa implementacijom programa rasta „UNIQA 3.0 – Seme budućnosti“ koji je započela u 2021. godini.

Sledeći nivo transformacije fokusiran je na zemlje regiona jugoistočne Evrope (SEE) i ima za krajnji cilj bolju uslugu za klijente, stvaranjem organizacije sa još većom orijentacijom na klijente i efikasnijom na svim tržištima, snažno se fokusirajući na digitalizaciju kompanije i njene ponude.

SEE Region, koji obuhvata Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju, je treća najveću grupa kompanija u okviru UNIQA Customer & Markets International-a sa premijom od 245 miliona evra u 2021. godini i blizu 1.700 zaposlenih.

Sa ukupnim tržištem od preko 2 miliona klijenata, SEE zemlje predstavljaju veliki potencijal za rast i razvoj kroz poboljšanu regionalnu saradnju, upravljanje podacima, fokus na klijente i inovacije.

U sklopu ovog nivoa UNIQA 3.0 programa rasta, grupa zemalja SEE regiona dodatno je osnažena posvećenim regionalnim timom za svaki poslovni model i poslovnu oblast odgovornosti.

Prateći svoju strategiju, UNIQA je snažno posvećena ulaganju u svoje ljude i njihov rast pružajući im nove mogućnosti za napredovanje u karijeri, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Primena najbolje međunarodne prakse na svim tržištima SEE regiona omogućiće implementaciju strategije rasta i unapređenje svih poslovnih procesa sa centralnim fokusom na klijente, kao primarnim ciljevima strategije „UNIQA 3.0 – Seme budućnosti”.(kraj) dep/dj

Share: