Budi deo Slobodne zone

15:41 07. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Filmski festival Slobodna zona i ove godine raspisuje konkurs za volonterke i volontere, saopštiili su danas organizatori.

Organizator nudi i priliku da se nauči mnogo o pripremi i realizaciji festivala, upoznaju zanimljivi ljudi iz sveta filma i da se besplatno pogledaju filmovi koji su na programu. 

I ove godine u planu je hibridno izdanje Festivala – online na VOD platformi Kino Kauch  i sa publikom u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, te pozivamo filmofile (koji imaju više od 18 godina) i žive u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, da se prijave na konkurs, i prožive jedinstveno i uzbudljivo iskustvo volontiranja na Slobodnoj zoni. A pre svega, svojim veštinama i prisustvom pomognu još jednom odličnoj organizaciji i reazlizaciji festivala.

U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru sledećih sektora festivala i tako steknu znanja i veštine za poslove kojima planiraju da se bave u budućnost: IInfo pult (komunikacija sa publikom), Opšti poslovi pripreme i realizacije programa, Promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža), Kreiranje foto i video materijala, Služba za goste festivala, Prevođenje.

Zainteresovani kandidati treba da do 26. septembra 2022. godine popune formular koji je dostupan na sajtu.. 

Svi volonteri i volonterke će nakon završenog angažmana dobiti sertifikat o volontiranju.

Festival Slobodna zona donosi najbolje savremene, angažovane art-house igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta.

Najveći i najposećeniji filmski festival angažovanog filma u našoj zemlji Slobodna zona biće održan osamnaesti put, od 3. do 8. novembra. (kraj) dep/dj

Share: