Donacija Imleka

17:35 28. 09. 2022. FoNet/Imlek | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek danas je uručila donaciju mlečnih paketa i školske opreme deci bez roditeljskog staranja iz domova u okviru ustanove u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

 

Regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova Imleka Marija Malović rekla je da ta kompanija tradicionalno donira svoje proizvode brojnim ustanovama za decu širom Srbije, a ovog puta je to učinila povodom Svetskog dana školskog mleka, kako bi đacima poželeli srećan polazak u školu i skrenuli pažnju na značaj mleka u svakodnevnoj ishrani.

Ona je podsetila da je Svetski dan školskog mleka 29. septembra 2000. utemeljila Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), a osnovni cilj je podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda, posebno kod dece školskog uzrasta, i značaja za njihov pravilan rast i razvoj.

Sa tim ciljem i naša kompanija već više od decenije obeležava ovaj bitan datum kako bi široj javnosti, roditeljima i deci predočila sve benefite konzumacije mleka, kazala je Malović.

Kompanija Imlek jedna je od najstarijih i najveća je mlekara u Srbiji i regionu, sa tradicijom koja datira od 1953. godine, a kontinuirane donacije domovima za nezbrinutu i bolesnu decu i drugim institucijama za socijalnu zaštitu sastavni su deo njenog poslovanja. (kraj) is

Share: