Merkator S štedi struju

13:50 22. 10. 2022. FoNet | Dragica Pušonjić

BEOGRAD - Zbog najavljene nestašice struje tokom zimske sezone, kompanija Merkator-S od prvog novembra realizuje strategiju energetske efikasnosti kojom će uštedeti 2.400 MWh, što je dovoljno struje za godišnju potrošnju čak 400 domaćinstava.

Merkator hipermarketi, Roda marketi i IDEA prodavnice širom Srbije će od 1.novembra u potpunosti isključiti sve kompanijske frižidere za pića, rasvetu u pomoćnim prostorijama i prostorijama u koje niko ne ulazi, saopštila je kompanija.

Spoljna rasveta biće svedena na miminum, izuzev u delu parking prostora, a rashladne komore koje nisu u upotrebi biće u potpunosti isključene.

Kompanija je odlučila da budu zatvorena sva vrata koja se nalaze u međuzonama između maloprodajnog prostora i magacina, kao i magacina i prijema robe, budu zatvorena.

U objektima širom Srbije biće isključeno osvetlljenje na kategoriji kozmetike.

U znak solidarnosti, kompanija Merkator-S odlučila je da neophodne mere sprovede i u drugim objektima, kao što su Velpro centri, Logističko-distributivni centri, Upravne zgrade u Beogradu i Novom Sadu, kao i u Kantini 904, restoranu namenjenom zaposlenima.

Ušteda električne energije koju planira kompanija Merkator-S, u iznosu od 2.400 MWh, posebno je značajna ako se ima u vidu da je prosečna potrošnja električne energije jednog domaćinstva u našoj zemlji, na godišnjem nivou, oko 6 MWh, kaže se u saopštenju kompanije. (kraj) dep/dpv

Share: