Stipendije od 9.000 evra

13:05 25. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Otvoren je novi ciklus stipendija za studente diplomskih i postdiplomskih studija ekonomije ili prava iz Srbije i još pet zemalja regiona pod nazivom Best of South-East, ​koji realizuju Erste grupa i Štajermarkiše Šparkase banka (Steiermärkische Sparkasse) u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, a prijava traje do 1. decembra.

Program polaznicima iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije pruža priliku da na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta nadograde znanja stečena tokom studija, iskuse kako je raditi u multikulturalnoj sredini i lakše zakorače u profesionalni život zahvaljujući praksi ili obuci u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj, saopštila je Erste banka.

Zainteresovani studenti moći će da biraju između Trainee ili Internship programa, koji traju po godinu dana, od septembra 2023. do avgusta 2024. godine.

Studenti koji budu učestvovali u Trainee programu pohađaće izabrane kurseve na Univerzitetu u Gracu, dok će poslednja dva meseca programa, ili duže, provesti u jednoj od Štajermarkiše Šparkase banaka u Jugoistočnoj Evropi.

Studenti koji učestvuju u Internship programu fokusiraće se na kurseve na Univerzitetu u Gracu koji su relevantni za završetak njihovih studija na matičnim univerzitetima.

Tokom dvomesečne letnje prakse, nakon akademske godine, učesnici će biti intenzivno uključeni u svakodnevno poslovanje Štajermarkiše Šparkase na jednoj od njenih lokacija u Štajerskoj ili u Jugoistočnoj Evropi.

Stipendisti u okviru programa imaju pravo na stipendiju u iznosu do 9.000 evra, koja pokriva mesečni džeparac do 750 evra, školarinu i registraciju pri Univerzitetu u Gracu, kao i intenzivni kurs nemačkog jezika u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen.

Rok za prijavu na ovogodišnji ciklus stipendija je 1. decembar, do 13 časova, a detaljnije informacije o neophodnim uslovima za prijavu, proceduri i dokumentaciji dostupne su na vebsajtu Erste Banke. (Kraj) vip/mr/bdr

Share: