Nagrada za kvalitet usluge

14:25 07. 03. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Četiri aerodroma iz mreže kompanije VINCI Airports Međunarodni savet aerodroma (Airport Council International – ACI) proglasio je ove godine za najbolje na svetu po kvalitetu usluge, kao globalni referentni pokazatelj za kvalitet aerodromskih usluga.

Aerodromi u Beogradu, Portu, Gvanakasteu i Puerto Plati proglašeni su za najbolje aerodrome u svom regionu (nagrada u okviru Programa za kvalitet usluge aerodroma „ASQ Best airport bi size and region“).

Međunarodni savet aerodroma beogradskom aerodromu dodelio je i nagradu za aerodrom sa najljubaznijjim i najposvećenijim timom, dok je aerodrom Gvanakaste proglašen za aerodrom koji svojim korisnicima pruža najbolje iskustvo u procesu putovanja.

Međunarodni aerodrom Osaka rangiran je kao prvi po tačnosti u okviru tzv. OAG Lige tačnosti (OAG Punctuality League).

To svetsko priznanje performansi tačnosti prati rang-listu CIRIUM (vodeće kompanije za analizu podataka iz oblasti vazduhoplovstva) objavljenu početkom godine, koja je aerodromu u Osaki takođe dodelila vodeću poziciju u kategoriji „velikih aerodroma“.

Nagrade ilustruju sposobnost kompanije VINCI Airports da održi nivo svojih aktvnosti u pogledu kvaliteta usluga, uprkos veoma dinamičnim uslovima oporavka saobraćaja (obim putničkog saobraćaja kompanije VINCI Airports udvostručen u periodu između 2021. i 2022. godine, sa ukupno opsluženih 209 miliona putnika).

„Čestitam timovima VINCI Airports na velikom poslovnom uspehu u uslovima dinamičnog oporavka saobraćaja i povratka putnika na aerodrome. Njihova posvećenost bila je za primer. Obezbeđivanje pozitivnog iskustva za naše putnike jedan je od prioriteta, kao i prednosti poslovnog modela VINCI Airports. Veoma smo ponosni što smo se sa izazovom povratka putnika na naše aerodrome suočili na brz i efikasan način", rekao je generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports Nikola Notbar. (kraj) dep/dj

Share: