Otvorena prva prodavnica "Jutro"

17:50 06. 04. 2023. FoNet | Boris Drenča

DIVČIBARE - Prva radnja „Jutro“ u okviru nove trgovačke franšize kompanije METRO Cash&Carry Srbija, otvorena je na Divčibarama, a objekat je otvorio pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Žarko Malinović.

Kako je saopštila ta kompanija franšiza „Jutro“ malim i nezavisnim trgovcima širom Srbije nudi priliku za unapređenje poslovanja, a vlasnici radnje na Divčibarama su pridruživanjem dobili podršku METRO-a za modernizaciju objekta u skladu sa svetskim trendovima u maloprodaji, novu opremu, savete za unapređenje celokupnog poslovanja, ponude i asortimana, kao i marketinšku podršku i vidljivost.

U planu je da METRO podrži otvaranje više stotina radnji “Jutro” u Srbiji, kroz ulaganje u unapređenje postojećih malih trgovinskih objekata u vrednosti od nekoliko miliona evra u narednim godinama.

„Divčibare se značajno promenilo kao turistička destinacija, a sa današnjim otvaranjem ove radnje promeniće se značajno i kao mesto na kome se obavlja maloprodaja i trgovina“, istakao je  pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije Žarko Malinović i dodao da je posebno važno to što je METRO kao internacionalni lanac konstantno na tržište Srbije donosio novi kvalitet, i što je još važnije uvek je brinuo i slao jasnu poruku da je prilikom trgovine važno da vodimo računa o održivom razvoju.

U ponudi radnje na Divčibarama se nalazi više od 5000 proizvoda i deo asortimana čine lokalni proizvodi iz ovog kraja.  (kraj) bdr

Share: