Vrhunac leta na Jadranu

13:13 21. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Specijalno izdanje međunarodno nagrađivanog Sea Dance festivala pod nazivom Sea Dance in Exile uspešno je održano u Diamond klubu kod Malinske na ostrvu Krku i pokazalo zašto je ovo jedan od najprepoznatljivijih muzičkih brendova na Jadranu.

Za trodnevni vrhunac leta na kompletnoj obali proteklog vikenda pobrinula se velika trojka – Alok, jedna od globalnih superzvezda elektronske plesne muzike, francuski hitmejker Willy William, kao i maestralni pionir house scene Fedde Le Grand.

Trodnevni Sea Dance In Exile iza kojeg stoji EXIT tim na Krku je pokrenuo jake struje u smeru visoko kvalitetnih muzičkih događanja koje će nadolazećih sezona otoku doneti još atraktivnih imena, ali pod kapom novog, originalnog događaja.

U isto vreme organizatori će učiniti sve kako bi se Sea Dance festival sledećeg leta vratio u Crnu Goru.

Čast da otvori Sea Dance in Exile pripala je virtuozu iz Francuske Willy Williamu, koji je za miksetom pokazao zašto ga nazivaju muzičkim čarobnjakom. Brojna publika u klubu Diamond oduševljeno je plesala i u glas pevala do ranih jutarnjih sati u ritmu njegovih hitova.

U istom tempu i istim intenzitetom prve večeri nastavili su domaća i regionalna podrška Vanjanja, Viiito i zanosna Lady Lee.

Neprikosnovenom house masteru Fedde Le Grandu pripalo je krcato drugo veče Sea Dance in Exile festivala.

Fanovi na Krku, ali i sam Le Grand, bili su muzički sinhronizovani, u ritmu, pokretu, osećaju, ali pre svega, istinskom uživanju u trenutku.

Globalna muzička superzvezda i posvećeni filantrop i humanitarac koji istovremeno ispisuje nova pravila dance muzike, Alok Petrillo, u potpunosti je opravdao epitet „nezaboravnog spektakla za sva čula” koji prati njegove nastupe uživo.

Diamond Club tresao se od hitova, njegovih autorskih radova i saradnji, ali i uz umiksane klasike Rihanne, Eminema, Davida Guette i mnogih drugih. Uz fantastično osvetljenje i scenske efekte Alok je u dvosatnom „masterclassu” pokazao zbog čega je, s razlogom, već drugu godinu zaredom na visokom 4. mestu DJ Magove liste najjačih.

Da je istinski privržen svojim obožavateljima videlo se kad je posle nastupa ušao u masu i fotografisao se sa publikom, među kojom je bilo i fanova iz Brazila. Morski ples zadnje večeri svojim energičnim setovima obeležili su i Dominique & Vanjanja i Ryu & Dante kao i Vanillaz, kojima je ujedno i pripala čast da zatvore Sea Dance in Exile.

Sea Dance In Exile realizovan je uz podršku Hrvatske turističke zajednice. (kraj) dep/dj

Share: