Vremeplov kroz istoriju

15:04 19. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - U čast višedecenijskog poslovanja, izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ predstavljena je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, sa ciljem da se posetioci bliže upoznaju sa razvojnim putem najveće uljare u Srbiji.

Direktor marketinga i razvoja kompanije Dijamant Filippos Nanopoulos,, istakao je da je izložba prilika da se posetioci upoznaju sa uspešnom istorijom i razvojnim putem fabrike koja decenijama posluje kao lider na tržištu prehrambene industrije.

„Tokom više od osam decenija postojanja, uspeli smo da se prilagodimo promenama, a da istovremeno ostanemo dosledni našem cilju - da kvalitet proizvoda održimo na najvišem nivou. Verujem da će naredne godine Dijamantovog poslovanja biti još uspešnije, a mi u kompaniji ćemo kao i do sada, napornim radom i trudom nastaviti da ispunjavamo stranice istorije i opravdamo poverenje koje nam potrošači pružaju“, izjavio je Nanopoulos.

Izložbeni materijal posetiocima će biti na raspolaganju do sredine oktobra 2023. godine.

U tom periodu Dijamant će u saradnji sa pedagoškom službom Narodnog muzeja, za učenike nižih i viših razreda osnovnih škola organizovati interaktivne radionice na kojima će moći da se bliže upoznaju sa procesom proizvodnje ulja i njegovom primenom u svakodnevnom životu, kao i sa procesom izgradnje brenda.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su mnogobrojni zainteresovani građani, kao i bivši i sadašnji zaposleni kompanije Dijamant. Prisutnima su se obratili kustos Dejan Vorgić, direktor Narodnog muzeja Siniša Onjin i Predrag Nenin, stručni saradnik kompanije Dijamant, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost gradu Zrenjaninu na pruženoj prilici da se na jedinstven način obeleži godina jubileja fabrike.

Fabrika ulјa u Zrenjaninu prešla je dug put od svojih početaka 1938. godine u tadašnjem Petrovgradu, do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji jestivih ulja, stonih margarina i majoneza. Tokom godina razvoja i ulaganja u proizvodne procese, Dijamant postaje sinonim za kvalitet i tradiciju, o čemu svedoče brojna domaća i međunarodna priznanja. (kraj) dep/dj

Share: