Novi naslovi Fondacije "Braća Karić"

11:10 20. 10. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - Više od 30 godina Fondacija "Braća  Karić",  kroz misiju negovanja i očuvanja nacionalne baštine, posvećena je ideji promocije i aktuelizacije domaćih korena i običaja i materijalne i duhovne kulture srpskog (na)roda, saopštila je Fondacija najavljući svoja nova izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu.

Uverenje da su održanje  pisma, jezika, istorije i kulturnog nasleđa najsigurnija i najvrednija promocija jednog naroda predstavljaju temelj podviga Fondacije.

Dokle su živi maternji jezik, motivi narodne istorije, umetnost i tradicija predaka i savremenika jednog naroda, vitalan je  i njegov nacionalni identitet.

Višedecenijski angažman  Fondacije  "Braća Karić" u izdavaštvu svedoči o plemenitoj nameri čuvara tradicije i kulture a bogata i raznolika kolekcija izdavačkih poduhvata  jesu egzaktna potvrda da su odgovornost prema društvu i državi ukorenjeni u viziji porodice Karić.

Na ovogodišnjiem  Sajmu knjiga, koji u kalendarima  kulturnih  događaja  jugoistočne  Evrope zauzima centralno  mesto, Fondacija "Braća Karić" učestvuje sa svojim novim naslovima.

Potreba da se od zaborava  sačuvaju sva dobra materijalne  i posebno duhovne kulture srpskog naroda čine ključni motiv kojim se rukovode svi u Fondaciji "Braća Karić" a pregalačko rodoljublje porodice Karić zalog  za budućnost mladim naraštajima i naslednicima.

Štand Fondacije "Braća  Karić"  biće u Hali  2 Beogradskog sajma. (kraj) dep/dj

Share: