Konstrakta i Zemlja Gruva u Pančevu

11:18 31. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Popularna regionalna umetnica Konstrakta, zajedno sa bendom Zemlja Gruva, večeras će održati koncert u Kulturnom centru Pančeva s početkom u 20 sati, čime će svečano otvoriti prvo izdanje muzičko-edukativne No Panels konferencije.

„Večeras imamo koncert u Kulturnom centru Pančeva, u okviru muzičkog programa No Panels konferencije. Radujemo se intimnijem koncertu u susedstvu. Očekujem poklončiće negde na dve trećine koncerta. Može i 'leba, vežbajte da mesite. Možda se i ja otvorim za neki poklončić,“ poručila je Konstrakta svojim fanovima.

Edukativni segment konferencije, pod nazivom Music Micro-Masterclass Day, biće održan sutra u Sinhro habu u Pančevu. Namenjen je svim muzičarima, kompozitorima, muzičkim profesionalcima, studentima muzike i drugim akterima muzičke industrije.

„Kako bi muzička scena Pančeva postala snažna i umrežena zajednica, potrebno joj je pružiti vreme i prostor za rast. Upravo to omogućava No Panels Conference – muzičko-edukativna platforma gde su obrazovanje i informisanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata (prošlih, sadašnjih i budućih) ključni. Na Music Micro-Masterclass Day-u biće reči o unapređenju zvuka i tome kako nečija autorska muzika može zvučati bolje, razjasnićemo misterije autorskih prava i otkriti šta sve lokalne muzičke izdavačke kuće mogu da ponude. Dođite i pridružite nam se u stvaranju boljeg muzičkog okruženja“ – izjavili su organizatori konferencije izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil.

Music Micro-Masterclass Day počinje u 11:15 sa temom „Kako da tvoj bend zvuči bolje“. Predavač će biti muzički producent Milan Bjelica, poznat po radu na albumima Buč Kesidija, Repetitora, Ive Lorens, kao i na pesmama „Želim“, „Solo“ i „Zorja“ pevačice Zorje.

O autorskim pravima u muzici i njihovoj zaštiti, od 13 sati govoriće Nikola Jovanović, potpredsednik Virgin Music Grupe za Zapadni Balkan i šef za Society Relations Universal Music Grupe za Zapadni Balkan – jedna od ključnih figura muzičke industrije Balkana. Trenutno, sa Virgin Music Grupom, radi sa umetnicima poput Joker Out-a, Konstrakte, Magnifica, Baby Lasagna i Zoe Kida.

Od 14:15 biće održano upoznavanje sa lokalnom izdavačkom kućom Krokodil Records. Osnivač Vuk Stevanović, koji je i član sastava Ljubičice i profesor u muzičkoj školi Jovan Bandur u Pančevu, predstaviće rad ove izdavačke kuće koja funkcioniše kao izdavač, distributer, pablišer i buking agencija, te se bavi svim stadijumima stvaranja muzike i proizvodnje fonograma. 

Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference biće održana od 30. maja do 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko-edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil. (kraj) dep/dj

 

Share: