Uspešne 64 godine

13:25 31. 05. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

VRŠAC - Kompanija Hemofarm, koja je od 2006. godine deo Štada grupe, saopštila je danas da je prošle godine proizvela 347 miliona pakovanja lekova ili 7,8 milijardi jedinica.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger istakao je da je kompanija, treću godinu zaredom,
proglašena Najboljim poslodavcem u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok je u isto vreme STADA grupa proglašena za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu.

Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim terapijama, rekao je Zeliger.

U 2024. godini u Srbiji je lansiran i prvi krovni brend suplemenata "One Two Three", koji predstavlja tri osnovna stuba zdravlja: izbalansiranu ishranu, fizičku aktivnost i dobar san kroz tri dela dana - buđenje tela i uma, najaktivniji i najveći deo dana, i odmor.

Verujemo da će "One Two Three" pomoći našim korisnicima da pronađu i prate pravi ritam svog života, pružajući im neophodnu podršku za dobro zdravlje i vitalnost, naglasio je Zeliger.

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju na ovim prostorima, kompanija je prošle godine u Vršcu predstavila jedan od svojih najvažnijih projekata - STADA EXPO, multimedijalnu mobilnu platformu.

Tokom svoje četvoromesečne turneje kroz četiri evropske zemlje izložba je predstavljena u Srbiji, Rumuniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, pružajući jedinstveno iskustvo posetiocima da dožive održivi razvoj na delu.

Kroz našu Hemofarm fondaciju nastavljamo da sprovodimo kampanju "Najvažniji poziv u životu", čiji je cilj povećanje broja donora organa, kako bi se spasili životi oko 2.000 ljudi koji čekaju na transplantaciju. U našem fokusu je i briga o mentalnom zdravlju i dobrobiti ljudi, kroz aktivan rad na borbi protiv stigme koja prati osobe koje imaju mentalne poteškoće, istakao je Zeliger.

Hemofarm je počeo da radi u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a 64 godine kasnije kompanija broji oko 4.500 zaposlenih i posluje globalno, na četiri kontinenta.

Pored Srbije, gde su proizvodni pogoni u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm proizvodi svoje visoko kvalitetne farmaceutske proizvode i u Banjaluci i Podgorici.

Nezavisna agencija Sustainalytics svrstala je STADA grupu među top šest odsto farmaceutskih kompanija širom sveta po pitanju ESG, navodi se u saopštenju. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: