Teglica sreće

15:18 21. 06. 2024. FoNet | dep

BEOGRAD - Euforija povodom letnjih odmora čini se nikada nije bila veća. Navike su se, na sreću, promenile I sada umesto jednog velikog odmora, koristimo čak i vikende kako bismo pobegli iz grada.

Za svako veće ili manje putovanje tu su naši rituali i „amajlije“ bez kojih nigde ne idemo. Kada je reč o hrani, mnogi ne propuštaju da pored svih stvari spakuju i ono što najviše vole da konzumiraju, kako bi osigurali da neke stvari budu kao kod kuće i da im jutra na jedinstvenim lokacijama počnu baš onako kako su navikli.

Uvek je preporuka poneti nešto jednostavno i ono što sigurno najviše volite, kako biste izbegli bilo kakav rizik da ostanete gladni. Najjednostavnije, najsigurnije i definitivno najslađe rešenje jeste teglica džema.

Na primer, možete poneti teglicu džema Bakine tajne od jagoda ili malina. To su pravi letnji ukusi I vrlo su lagani, jer sadrže rukom birano voće. Slatki zalogajčići džema na vrućem tostu, dok sedimo na terasi i posmatramo u daljini plavi horizont definitivno će u nama probuditi onu pozitivnu nostalgiju, podsetiti nas na detinjstvo, kada smo u nekim drugim ulogama i iz sasvim drugačije perspektive posmatrali taj horizont. Posebnu emociju u nama će probuditi i činjenica da smo sa nama na putovanje poneli i deo našeg zavičaja, na čijim poljima i nepreglednim padinama je rukomubrano voće, koje je završilo upravo u džemovima Bakina Tajna.

Postoji jasan razlog zašto nam je taj ukus toliko poznat, a opet svaki put jedinstven i neponovljiv kada god otvorimo teglicu. To je zato što Bakina Tajna čuva i održava staru recepturu, koja se ogleda u sporom kuvanju I pasterizuje svoje proizvode tako da zadrže svoju najbolju formu.

Pored toga, ovi slatki namazi su bez glutena i aditiva, sve je na prirodnoj bazi. Zato mi u svakom zalogaju osetimo te komadiće jagode i maline, baš kao da su sada sveže ubrane i spakovane u teglicu, sa dodatkom ljubavi I pažnje. Ovo jednostavno rešenje za dobro jutro na odmoru jednako važi i praktično je i za velike porodice sa najmlađim članovima, ali i za parove, kao i za društvo.

Pored toga što možete konzumirati džem od jagoda ili malina za doručak, oni mogu da budu I idealan predlog za užinu na plaži, kada posle dugog boravka u vodi nestane energije, pa nam je potrebno nešto da je brzo povratimo. Takođe, ukoliko leto ili vikende provodite na planinama, Bakina Tajna džemovi od malina i jagoda biće vaš saveznik ka vrhovima, jer će vam upravo ti komadići voća dati snagu da ih sve osvojite.

I ovog leta stvorićemo najlepše uspomene sa voljenima, uživaćemo u sunčanim danima, prelepim destinacijama, našim malim ritualima, sačuvaćemo od zaborava momente vrede pamćenja, baš kao što Bakina Tajna u svakoj svojoj teglici čuva duh vremena kada je hrana bila sasvim prirodna I kada su ljudi imali vremena da uživaju u plodovima svog rada. (kraj) bdr

Share: