Hemofarm među liderima

16:01 24. 07. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Hemofarm je prepoznat kao jedan od lidera i pouzdan partner u održivom poslovanju, a od 2011. godine ta kompanija napravila je značajan napredak u smanjenju potrošnje resursa, povećanju učešća žena u menadžmentu i korišćenju recikliranih materijala za pakovanje, izjavio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger za Grin njuz magazin.

Kako je saopšteno, Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija u Srbiji i regionu, na čelu je održive poslovne prakse sprovodeći ekološku, društvenu i upravljačku (ESG) odgovornost više od jedne decenije.

Farmaceutska industrija je jedna od najstrože regulisanih grana i po prirodi nastoji da ima visoke standarde kvaliteta, jer direktno i indirektno utiče na zdravlje ljudi, dodao je Zeliger.

Izveštavanjem o održivom razvoju više od decenije, u kojem dosledno ističe napredak ka ugljenično neutralnom otisku i društveno odgovornim praksama, Hemofarm je implementirao i najsavremenije ESG platforme za procenu dobavljača, obezbeđujući i da partneri kompanije dele posvećenost održivosti, istaknuto je u saopštenju.

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju, Hemofarm je prošle godine u Vršcu predstavio i jedan od svojih najvažnijih projekata iz te oblasti – STADA EXPO, multimedijalnu mobilnu platformu.

Verujem da je STADA EXPO dobra polazna tačka u formiranju saveza kompanija, budući da je to naša
obaveza jer smo važan deo društva, a ako se lideri ne pokrenu i preuzmu odgovornost, ništa se
neće promeniti, rekao je Zeliger. (kraj) vem/ivt/bdr

Share: