Ugovor o preuzimanju T-2

15:02 14. 08. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Telemach Slovenija, vodeći operator kablovske televizije, interneta i mobilne telefonije u Sloveniji koji posluje u okviru Junajted grupe, potpisao je kupoprodajni ugovor sa kompanijom Garnol o preuzimanju T-2 kompanije za razvoj i prodaju elektronskih komunikacija i opreme, saopšteno je danas.

Kako se navodi, transakcija će biti završena nakon što se dobiju sva potrebna odobrenja. Zahvaljujući ovoj saradnji, korisnici će uživati u vrhunskoj tehnologiji, široj i kvalitetnijoj ponudi servisa, sadržaja i paketa.

Tom transakcijom Telemach Slovenija će inicijalno steći 24,9 odsto kapitala T-2. Nakon dobijanja saglasnosti nadležnih regulatora, Telemach Slovenija će, u skladu sa uslovima potpisanog kupoprodajnog ugovora, steći najmanje 98,06 odsto akcija T-2.

Transakcija će omogućiti nastavak stabilnog razvoja T-2 i efikasno ulaganje u vrhunske tehnologije, proizvode i poboljšana korisnička iskustva.

Spojeni Telemach i T-2 korisnicima će ponuditi tehnološki naprednu optičku mrežu, poboljšane mobilne usluge i neograničene pakete, doprinoseći nacionalnim ciljevima povezanosti i pokrivenosti 5G mrežom.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB kompanija i njeni servisi EON i EON SAT, najveća integrisana onlajn i TV prodavnica Shoppster, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova i N1, navedeno je u saopštenju. (kraj) vbr/mk

Share: