Restaurisan film ‚‚Šest dana juna’’

12:47 28. 08. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Premijera digitalno restaurisanog klasika "Šest dana juna" iz 1985. godine zakazana je 30. avgust u okviru A1 Kinoteke letnjeg bioskopa, u Domu Vojske Srbije u 21 čas, saopštila je danas kompanija A1.

To je 34. film koji je digitalno restaurisan u okviru projekta A1 Kinoteke, čime se nastavlja misija očuvanja i ponovnog oživljavanja filmskih klasika, omogućavajući publici da doživi stare priče u vrhunskom kvalitetu slike i tona.

Film je, osim po autorskom pečatu koji su dali reditelj Dinko Tucaković i scenarsta Nebojša Pajkić, neobičnom zapletu i atmosferi, fantastičnoj glumačkoj ekipi, ostao zapamćen i po nezaboravnoj muzici koju je komponovao Vlada Divljan.

Radnja filma se odvija se u jugoslovenoskom gradiću u unutrašnjosti u kojoj glavni lik koga tumači Nebojša Krstić, tada poznat domaćoj publici kao član muzičkog benda "Vis Idoli", provodi poslednje dane - šest dana juna - pred odlazak u vojsku u neobaveznom letnjem druženju.

Planirani dani poprimiće neobičan i neizvestan tok kada se u to mesto vrate njegovi vršnjaci koji studiraju u velegradu.

Glavne uloge u filmu igraju Nebojša Krstić, Olivera Marković, Gorica Popović, Irfan Mensur, Stojan Stole Aranđelović, Dušan Janićijević, Mladen Andrejević, Mladen Nelević, Siniša Čopić i drugi.

Karte su besplatne i mogu se preuzeti najranije sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske, dok će se, u slučaju kiše, projekcija premestiti u Jugoslovensku kinoteku, u salu Makavejev, sa početkom u 21.15.

A1 Kinoteka letnji bioskop se organizuje treću godinu zaredom u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske. (kraj) vbr/st/dj

Share: