Pomoć socijalno ugroženima

13:56 04. 09. 2024. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Za unapređenje rada Centra za brigu o porodici u Nišu AIK Banka je, u okviru svoje dugogodišnje saradnje sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija, ove godine izdvojila više od 7,6 miliona dinara, saopšteno je danas iz te banke.

Ta sredstva će omogućiti poboljšanje životnih uslova socijalno ugroženih porodica, pružanje roditeljskog savetovanja i unaređenje uslova za odrastanje dece, kako bi se sprečilo njihovo izdvajanje iz porodica.

Zahvaljujući novoj donaciji AIK Banke, Fondacija SOS Dečija sela Srbija će moći direktno da pomogne 76 socijalno i materijalno ugroženih porodica sa 198 dece i mladih, kao i 114 roditelja, kroz aktivnosti Centra za podršku porodici u Nišu.

Uz AIK Banku, rad SOS Dečija sela Srbija su podržali i MK Grupa i MK Mountain Resort. MK Grupa je samo tokom prošle i ove godine izdvojila 170.000 evra za "Program podrške za majke i bebe", dok je MK Mountain Resort donirao 5 miliona dinara za Centar za podršku porodici u Raški, čije usluge koristi više od 24 porodice i 96 dece, mladih i odraslih članova porodica.

Share: