Podrška tokom Roze oktobra

11:21 01. 10. 2024. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Kompanija Galenika najavila je danas da će tokom oktobra, meseca posvećenog borbi protiv raka dojke, pružiti aktivnu podršku i realizovati donatorsku akciju za Zdravstveni centar u Kladovu gde će od svakog kupljenog proizvoda iz Galenikinog Pantenol portfolija tokom oktobra, kompanija izdvojiti tri odsto vrednosti proizvoda.

Mesec svesti o raku dojke obeležava se svakog oktobra pod nazivom "Roze oktobar" kad ljudi širom sveta ističu traku roze boje kako bi podigli svest o važnosti prevencije i rutinskog skrininga za ranu dijagnozu raka dojke, a poruka koju Galenika šalje je "Podeli - Podseti - Proveri".

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, rak dojke je drugi karcinom u svetu po učestalosti oboljevanja za oba pola, dok je kod žena najdominantniji karcinom i javlja se kod skoro svake četvrte žene.

Promovisanje zdravlja dojki ima dokazan značaj za uspešno lečenje jer podrazumeva i edukaciju i podsticaj na redovne samopreglede i preglede kod lekara, ranu detekciju i dijagnostiku, a time i uspešno lečenje, poručeno je iz kompanije. (kraj) vip/mv/mk

Share: